Blue Tax Group S.A.: Wzrost przychodów ze sprzedaży za I kwartał 2011r. 2011.04.15

Wrocław, 15.04.2011r.

Blue Tax Group S.A. – Spółka specjalizująca się w kompleksowym doradztwie dla firm – opublikowała wstępne wyniki finansowe za I kwartał 2011 roku, w których wykazała przychody netto ze sprzedaży na poziomie 747 tys. zł., co stanowi wzrost o 29% w stosunku do analogicznego okresu 2010 roku. Jednocześnie wszystkie wyniki finansowe zawarte w Rachunku Zysków i Strat są dodatnie, a ok. 30% przychodów stanowi wynik z działalności operacyjnej Spółki.

Rok 2010 był dla Spółki Blue Tax Group S.A. rokiem wielu zmian. Spółka zakończyła proces restrukturyzacji firmy i zmieniła strategię rozwoju.

Dzięki tym działaniom, jak pokazały wstępne dane finansowe Spółki za I kwartał 2011 roku, Spółce udało się osiągnąć dodatnie wyniki finansowe w Rachunku Zysków i Strat.

W ramach zmian w strategii rozwoju Spółka skoncentrowała swoją działalność operacyjną na świadczeniu komplementarnych usług doradczych dla firm w zakresie: dotacji unijnych, finansów, rynku kapitałowego, doradztwa gospodarczego, doradztwa prawnego, przekształceń, emisji obligacji Spółek.

„W 2010 roku podjęliśmy szereg działań zmierzających do stabilizacji biznesu i rozwoju działalności Spółki. Między innymi zdecydowaliśmy o zmianie strategii rozwoju Spółki i poszerzeniu oferty m.in. o usługi doradztwa gospodarczego, przekształcenia Spółek, czy doradztwo kapitałowe i inwestycyjne. Jak pokazują wstępne wyniki finansowe Spółki za I kwartał 2011 roku, udało nam się osiągnąć zamierzony cele. Podane przez nas wyniki finansowe za I kwartał 2011 są wynikami wstępnymi i mogą się jeszcze nieznacznie zmienić. Jednak już dzisiaj wiadomo, że Spółka odnotowała dodanie wyniki finansowe i ok. 30% przychodów Spółki stanowią wyniki z działalności operacyjnej. Nadal z determinacją będziemy dążyć do utrzymania rentowności na poziomie 25-30% i utrzymania wzrostu dynamiki przychodów Spółki.” – mówi Mirosław Stanisławski, Prezes Zarządu Blue Tax Group S.A.

Dokładne dane Finansowe Spółki za I kwartał 2011 roku zostaną przedstawione w raporcie okresowym za I kwartał 2011r., który – zgodnie z harmonogramem publikacji raportów okresowych Spółki Blue Tax Group S.A. – zostanie opublikowany 16. maja 2011 roku.

Pakiet usług Blue Tax Group S.A. obejmuje: obsługę ewidencyjno-księgową, obsługę zagadnień kadrowo-płacowych, doradztwo podatkowe, doradztwo i Usługi prawne, doradztwo z zakresu pozyskania funduszy europejskich, doradztwo finansowe.

W styczniu 2011 roku Spółka otrzymała nagrodę od dziennika gospodarczego „Puls Biznesu” za aktywny udział w „Akcji Inwestor” i otrzymała tytuł Spółki, która „Odpowiada Inwestorom”.

Dodatkowe informacje:

tel. +48 71 716 41 85 w. 181