Blue Tax Group S.A. ogłosi nową strategię 2011.06.17

Blue Tax Group S.A. – spółka specjalizująca się w kompleksowej obsłudze klientów biznesowych – w najbliższy poniedziałek, tj. 20. czerwca br. ogłosi nową strategię rozwoju.

Po trudnej sytuacji finansowej, o której Spółka informowała jeszcze w 2010 roku, Zarząd zadecydował o uaktualnieniu celów strategicznych Spółki, które mają przełożyć się na jej rozwój i poprawę wyników finansowych.

Pierwsze zmiany w strategii rozwoju Blue Tax Group S.A. Zarząd ogłosił w październiku 2010 roku. Wówczas została zawiązana Grupa Firm Doradczych mająca wzajemnie rekomendować komplementarne względem siebie usługi, w szczególności te z obszaru realizacji projektów związanych z rynkiem kapitałowym.

Efekt tych zmian Zarząd Spółki opublikował w raporcie za I kwartał 2011 roku. Spółka odnotowała wówczas dodatnie wyniki finansowe na każdej z pozycji Rachunku Zysków i Strat i osiągnęła o 33% wyższe przychody w porównaniu do analogicznego okresu roku 2010, jednocześnie Spółka wypracowała zysk na poziomie 165,56 tys. zł., a wynik ten jest aż o 359 tys. zł. wyższy od odnotowanej w I kwartale 2010r. straty.

Poprzez wdrożenie nowej strategii, którą Spółka zaprezentuje w najbliższy poniedziałek, Spółka będzie chciała zwiększyć przychody m.in. poprzez kontynuację udziału w projektach
i realizacji usług doradczych związanych z pozyskaniem przez klientów Blue Tax Group S.A. inwestorów zewnętrznych o charakterze udziałowym.

„Zamierzamy kontynuować zmiany rozpoczęte w IV kwartale 2010 roku. A uwagi na doświadczenie, które posiadamy jako Emitent funkcjonujący w Alternatywnym Systemie Obrotu NewConnect, będziemy chcieli między innymi wspierać firmy z sektora MŚP planujące rozwój swoich przedsiębiorstw poprzez ich upublicznienie - co już robimy.” – powiedział Mirosław Stanisławski, Prezes Zarządu Blue Tax Group S.A.

Nowa strategia Spółki zostanie opublikowana na stronie Spółki: www.bluetax.pl oraz w Elektronicznej Bazie Informacji NewConnect na stronie: www.newconnect.pl

Zarząd Spółki wszystkich zainteresowanych zaprasza również do kontaktu ze Spółką i przesyłania pytań za pośrednictwem poczty mailowej na adres: inwestor@bluetax.pl

Dodatkowe informacje:

Specjalista ds. PR i Marketingu