2009-02-11. Blue Tax Group S.A.: Rezygnacje z członkostwa w Radzie Nadzorczej 2009.11.13

Zarząd Blue Tax Group S.A. – Spółki, która rozpoczęła budowę pierwszej w Polsce sieci franczyzowej centrów kompleksowej obsługi małych i średnich przedsiębiorstw – otrzymał 9.lutego br. oświadczenia od członków Rady Nadzorczej Blue Tax Group S.A. Pana Dariusza Wesołowskiego, Pani Małgorzaty Wesołowskiej i Pana Marka Tyma dotyczące rezygnacji z pełnienia dotychczasowych funkcji w Spółce. Oświadczenia zostały złożone bez podania przyczyny rezygnacji.

„Rezygnacje, które zostały złożone nie będą miały wpływu na realizację strategii rozwoju naszej Spółki. Nadal prowadzimy szereg rozmów dotyczących budowy naszej Sieci Partnerskiej, które niebawem zaprocentują podpisaniem kolejnych umów.” - powiedział Mirosław Stanisławski, Prezes Blue Tax Group S.A.

Spółka Blue Tax Group zgodnie ze swoją strategią buduje ogólnopolską sieć franczyzową opartą o biura kompleksowej obsługi małych i średnich przedsiębiorstw. Na chwilę obecną Zarząd Spółki podpisał 35 umów o współpracy z biurami rachunkowymi i kancelariami Doradztwa podatkowego oraz 7 umów franczyzowych. Ponadto Spółka posiada własne oddziały zwane Centrami Kompetencyjnymi we Wrocławiu, w Poznaniu i w Szczecinie. Spółka posiada również dwie placówki modelowe - jedną we Wrocławiu i jedną w Brzegu Dolnym.

Od 6 lutego 2008 roku Blue Tax Group S.A. jest notowana na alternatywnym rynku GPW w Warszawie NewConnect.

Tel. 071 716 41 85 w. 181 e-mail: asalach@bluetax.pl